برگزاری جشنواره «چیستا» با محوریت زنان دانش‌بنیان و خلاق ایران

صندوق نوآوری و شکوفایی در نظر دارد با هدف تقدیر از زنان فعال در اقتصاد دانش‌بنیان و فراهم‌سازی بستری برای به اشتراک‌گذاری تجربیات آنان، نخستین جشنواره “چیستا” (جشنواره زنان دانش‌بنیان و خلاق ایران) را در بهمن ۱۳۹۹ برگزار کند.

گذار از اقتصاد منبع‌محور به اقتصاد دانش‌بنیان، مستلزم ظهور، توسعه و افزایش مشارکت اقتصادی شرکت‌های مبتنی بر فناوری و نوآوری است؛ نیروی انسانی خلاق، ماهر و آموزش‌دیده، طراحان اصلی کسب‌وکار و منابع اصلی ایجاد ارزش‌افزوده اقتصادی هستند. از سوی دیگر، شکل‌گیری اقتصاد دانش‌بنیان، به اشتغال پایدار دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها کمک بسزایی خواهد کرد و با توجه به سهم بیش از 50 درصدی زنان در دانش‌آموختگان دانشگاهی کشور، زنان می‌توانند نقشی چشم‌گیر در گذار به اقتصاد دانش‌بنیان ایفا کنند.

در حال حاضر، با وجود اینکه سهم زنان در اشتغال کشور کمتر از 20 درصد است، مدیران عامل حدود 11 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان را زنان تشکیل می‌دهند که این آمار حاکی از سهم و نقش برجسته زنان در حوزه‌های پیشرفته علم، فناوری و نوآوری است؛ دراین راستا و با توجه به حضور موفق زنان در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در سال‌های اخیر، صندوق نوآوری و شکوفایی در نظر دارد با هدف تقدیر از زنان فعال در اقتصاد دانش‌بنیان و فراهم‌سازی بستری برای به اشتراک‌گذاری تجربیات آنان، اولین جشنواره «چیستا» (جشنواره زنان دانش‌بنیان و خلاق ایران) را در تاریخ 14 و 15 بهمن 1399، هم‌زمان با بزرگداشت روز زن برگزار کند.

اهداف جشنواره:

شناسایی و معرفی ظرفیت‌ها، استعدادها و توانمندی‌های زنان در حوزه‌های علمی و فناورانه

توجه به نقش ارزنده زنان در اقتصاد دانش‌بنیان و معرفی ظرفیت‌های موجود در جامعه علمی زنان

الگوسازی شخصیت‌های موفق و پیشرو در حوزه فناوری‌های برتر برای زنان

ایجاد بستر مناسب برای معرفی محصولات فناورانه حاصل از تحقیقات زنان در شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

برنامه‌های جشنواره:

مهم­ترین برنامه‌­های این جشنواره، عبارت است از:

برگزاری نشست‌های تخصصی و ارائه تجربیات موفقیت و شکست زنان مدیرعامل شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق

برگزاری نمایشگاه خدمات و محصولات فناورانه برگزیدگان جشنواره

آشنایی با خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی

تجلیل از طرح­های برگزیده زنان دانش‌بنیان و خلاق

مراحل و زمان‌بندی جشنواره:

این جشنواره به صورت رقابتی برگزار می‌شود و ابتدا مستندات و طرح‌های زنان در حوزه‌های مختلف فناوری دریافت می‌شود. پس از ارزیابی و داوری مستندات دریافتی از شرکت‌کنندگان، طرح‌های برگزیده در هر حوزه شناسایی می‌شود و مراسم تقدیر از برگزیدگان در اختتامیه جشنواره برگزار خواهد شد.

فراخوان شرکت در جشنواره: 4 آذر 1399

دریافت مستندات از طریق سامانه جشنواره: حداکثر تا 30 آذر 1399

داوری و اعلام برگزیدگان جشنواره: حداکثر تا 30 دی‌ماه 1399

برگزاری اختتامیه جشنواره: 15 بهمن 1399

محورهای رقابت:

محورهای رقابتی جشنواره به شرح زیر است که در قالب آن شرکت‌های دانش‌بنیان (در دو بخش نوپا و تولیدی) و خلاق، به صورت مجزا، ارزیابی می‌شوند:

شاخص‌های تجاری: با تأکید بر شاخص‌هایی از قبیل ابداعات و اختراعات، استانداردهای تخصصی و صادراتی، فروش و صادرات، میزان اشتغال‌زایی، میزان جذب سرمایه ، تنوع محصولات و …

شاخص‌های اجتماعی: نقش‌آفرینی زنان در موضوعاتی مانند فعالیت‌های شاخص در زمینه کارآفرینی، فعالیت‌های برجسته اجتماعی، جوایز و افتخارات کسب‌شده (در حوزه زیست‌محیطی، اشتغال، کارآفرینی، نوآوری، رعایت حقوق مصرف‌کننده، صادارت و…)

شرایط عمومی شرکت‌کنندگان:

تمامی زنان مدیر و بنیان‌گذار شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.

مستندات ارسالی:

شرکت‌­کنندگان باید توصیفی از فعالیت‌ها و دستاوردهای تجاری و اجتماعی خود را به همراه مستندات تأیید‌کننده آن از طریق سامانه جشنواره ارسال کنند.

داوری جشنواره:

پس از ارسال مستندات توسط داوطلبان حضور در جشنواره، مستندات ارسالی ابتدا در کمیته ارزیابی جشنواره بررسی اولیه می‌شود و در صورت نیاز به اصلاح/ تکمیل به شرکت‌کنندگان اطلاع داده می‌­شود. پس از دریافت مدارک تکمیلی، کمیته داوران جشنواره داوری نهایی را انجام می‌دهد.

نحوه ثبت‌نام:

علاقه‌مندان به ثبت‌نام باید به سایت صندوق نوآوری و شکوفایی معاونت علمی مراجعه کنند.

منبع: تسنیم

اشتراک گذاری:



دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *